Министрите на отбраната на Европейския съюз може би ще постигнат

...
Министрите на отбраната на Европейския съюз може би ще постигнат
Коментари Харесай

ЕС подготвя военна мисия за обучение на украински войници

Министрите на защитата на Европейския съюз може би ще реализиран кардинално единодушие във вторник за основаването на военна задача на Европейски Съюз за образование в Украйна, съобщи ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел в Прага, съобщи Ройтерс.

Няколко страни от Европейски Съюз от известно време образоват украински бойци самостоятелно, като главно им дават опция да боравят с оръжия, които западните страни доставят на Украйна, с цел да подкрепят битката ѝ против съветската инвазия.

" Ситуацията в Украйна продължава да е доста неприятна ", съобщи Борел, който дойде на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Прага.

" Ще продължим да поддържаме Украйна с начинания като тази подготвителна задача, която министрите ще обсъдят ", сподели той и добави: " Общо, изцяло политическо съглашение (за взаимна задача за обучение) е това, което мисля, че би трябвало да реализираме през днешния ден... Надявам се, че ще получим политическа зелена светлина за тази задача. "

Все още не е ясно къде би могла да бъде основана по-широката стратегия за образование на Европейски Съюз и какъв мандат би могла да има, а Борел не даде никакви детайлности.

По-късно денем външните министри на Европейски Съюз, които също се срещат в Прага, може да се спогодят за стягане на издаването на визи за руснаци и да стартират разискване на по-широка възбрана за туристически визи, макар че представители на Европейски Съюз обявиха, че няма съглашение по този въпрос. прочети повече

" В Европа има война и то в близост отсам. Бруталната експанзия на Русия ще бъде най-важната тематика на днешната ни среща ", съобщи чешкият министър на защитата Яна Чернохова, представена от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР