Министрите на отбраната на Австрия и Унгария Клауди Танер и

...
Министрите на отбраната на Австрия и Унгария Клауди Танер и
Коментари Харесай

Австрия и Унгария заявиха, че няма да изпращат оръжия в Украйна

Министрите на защитата на Австрия и Унгария Клауди Танер и Крищоф Салай-Бобровницки обявиха, че не имат намерение да доставят Украйна с оръжия и да разрешат ескалация на спора с Русия. Това оповестиха ръководителите на военните ведомства след договаряния на 30 януари 2023 година

Според унгарския министър Салай-Бобровницки той е разискал с австрийския си сътрудник спора в Украйна.

" Позицията на Унгария е ясна: ние не доставяме оръжие в зоната на спора, тъй като желаеме да избегнем неговата ескалация и в това отношение нашата позиция съответствува с позицията на Австрия. Неутрална Австрия също не изпраща оръжия там, където се водят военни дейности ", цитира агенция MTI ръководителя на ведомството. 

Танер акцентира, че счита за най-голямата заплаха близостта на руско-украинския спор до европейската територия. Според него заплахата е освен огромна ескалация, само че и " нетрадиционни закани ", като притока на мигранти.

Припомняме, че унгарският министър председател Виктор Орбан осъди решението на Германия да трансферира на Украйна танкове Leopard 2. Според него доставката приближава Германия до директно присъединяване в спора с Русия.

На собствен ред някогашният вицеканцлер на Австрия и някогашен водач на дясната Австрийска партия на свободата (FPO) Хайнц-Кристиан Щрахе изрази мнение, че Съединени американски щати и европейските страни нямат мирни начинания за Украйна.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР