Министрите на финансите на Германия и Франция Олаф Шолц и

...
Министрите на финансите на Германия и Франция Олаф Шолц и
Коментари Харесай

До лятото Германия и Франция ще представят план за презареждане на ЕС

Министрите на финансите на Германия и Франция Олаф Шолц и Бруно Льо Мер дадоха обещание да приготвят „ пътна карта “ за промени на Европейския съюз до срещата на върха на държавните и държавните глави на страните от общността през юни в Брюксел.

„ Оптимисти сме, че ще успеем “, означи Шолц. Изказването на немския министър по отношение на подготвяните преобразования в еврозоната беше направено, макар че Брюксел не поддържа изцяло всички нововъведения, които предлага френският президент Еманюел Макрон.

Френският президент беше приказвал по-рано за нуждата от основаването на поста министър на финансите на еврозоната и солидарността на финансовите запаси на общността. В немския Бундестаг се опасяват, че тази стъпка значи увеличаване на поддръжката на по-малко постоянните във финансов проект Италия и Гърция.

Те упорстват отпущането на средства да бъде обвързано с провеждането на промени. „ От извънредно значение е Франция и Германия да реализират единодушия по този въпрос “, акцентира Шолц, представен от „ Дойче Веле “. Бруно Льо Мер на собствен ред изрази убеденост, че ще бъде реализиран компромис до юни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР