Министрите на финансите на ЕС се споразумяха за размера на

...
Министрите на финансите на ЕС се споразумяха за размера на
Коментари Харесай

Коронаоблигациите изглежда няма да се реализират, засега Италия го приема

Министрите на финансите на Европейски Съюз се споразумяха за размера на фонда за поддръжка на най-засегнатите стопански системи от COVID-19 (коронавируса), съобщи БГНЕС.
Министрите на финансите на Европейски Съюз реализираха единодушие за образуване на избавителен фонд в размер на 500 милиарда евро за европейските страни, наранени мощно от коронавирусната зараза, само че отхвърлиха настояването на Италия и Франция за обединени заеми - т.е. по този начин наречените " коронаоблигации ".
" Европа реши и е подготвена да посрещне тежестта на рецесията ", туитна френският финансов министър Бруно льо Мер след диалозите. А италианският финансов министър Роберто Гуалтиери също изрази поддръжка в Twitter - с думите, че пред Европейския съвет ще бъде показан упорит проект и финансовите министри ще се борят те да станат действителност.
Само от кохезионната политика са планувани 37 милиарда евро за битка с ковид. 25 милиарда евро пък са планувани за дребния и междинен бизнес.

Messi sul tavolo i bond europei, tolte dal tavolo le condizionalita del #Mes. Consegniamo al Consiglio europeo una proposta ambiziosa.
Ci batteremo per realizzarla. #Eurogroup #eurogruppo pic.twitter.com/RTtkIOQXlO
— Roberto Gualtieri (@gualtierieurope) April 9, 2020
Още: " Северът против Юга - няма единодушие в Европейски Съюз за икономическата помощ поради ковид "
" Съединени американски щати и Русия почват да схващат все по-болезнено какво значи болестта от ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР