Министрите на финансите и здравеопазването от 20-те най-големи икономики в

...
Министрите на финансите и здравеопазването от 20-те най-големи икономики в
Коментари Харесай

Г-20 готви 70% covid ваксинация на всички по света до средата на 2022 г.

Министрите на финансите и опазването на здравето от 20-те най-големи стопански системи в света (G20) обявиха в петък, че ще подхващат стъпки, за да подсигуряват, че 70% от популацията на света е имунизирано против COVID-19 доникъде на 2022 година и сътвориха работна група за битка с бъдещите пандемии, оповестява " Евронюз ".

Те не можаха да реализират съглашение за обособен механизъм за финансиране , препоръчан от Съединените щати и Индонезия, само че споделиха, че работната група ще изследва разновидности за активизиране на средства за повишение на готовността за пандемия, предварителната защита и реакцията.

" За да помогнем за напредъка към световните цели за имунизиране на най-малко 40 % от популацията във всички страни до края на 2021 година и 70 % доникъде на 2022 година... ще предприемем стъпки, с цел да помогнем за увеличение на предлагането на ваксини и съществени медицински артикули и материали в разрастващите се страни и унищожаване на съответните ограничавания за доставки и финансиране ", се споделя в изказване на министрите от Г-20.

Предишната цел беше да се имунизират 70% от международното население до есента на 2022 година
 В Съединени американски щати позволиха имунизацията на Pfizer да се ползва при деца от 5 до 11 година
В Съединени американски щати позволиха имунизацията на Pfizer да се ползва при деца от 5 до 11 година

В по-ниска доза...

" Ние сътворяваме взаимна работна група за финанси и опазване на здравето на Г-20 , ориентирана към усилване на разговора и световното съдействие по въпроси, свързани с предварителната защита на пандемии , готовността и реакцията, поощряване на обмена на опит и най-хубави практики, създаване на съглашения за съгласуваност сред министерствата на финансите и опазването на здравето, поощряване на групови дейности , оценяване и справяне с незабавни здравни обстановки с трансгранично влияние и поощряване на дейно ръководство на ресурсите ", се споделя в изказването.

Министрите споделиха, че основават новия орган, тъй като пандемията от COVID-19 е разкрила обилни дефекти в способността на света да координира своя отговор .

Те се ангажираха да поддържат " всички взаимни старания " за обезпечаване на достъп до безвредни, налични, качествени и ефикасни ваксини, лечебни средства, диагностика и персонални защитни средства , изключително в страните с ниски и междинни приходи.

За да реализират задачите на имунизацията, те обявиха, че ще работят за увеличение на предлагането на ваксини и съществени медицински артикули и първични материали в разрастващите се страни, като в същото време отстраняват рестриктивните мерки за доставка и финансиране, само че не предоставиха съответни детайлности.

Global Citizen, интернационална застъпническа група, приветства по-ранната целева дата, само че сподели, че светът се нуждае от " проект за борба ", който да начертава по какъв начин да стигне до там , по-голяма бистрота какъв брой дози се създават и къде, по кое време и за кого, и ясно схващане къде има пропуски.
 Китай е ваксинирал изцяло над 1 милиард души
Китай е ваксинирал изцяло над 1 милиард души

2.26 милиарда дози ваксина са сложени

" Вече не е време за изказвания за планове. Сега е моментът нашите водачи да работят ", сподели вицепрезидентът на групата Фридерике Родер.

Министрите също по този начин приканиха за повишение на устойчивостта на веригите за доставки посредством доброволни центрове за трансфер на технологии , като новосъздадени mRNA хъбове в Южна Африка, Аржентина и Бразилия, и посредством съглашения за взаимно произвеждане и преправка.

Призивът за непринуден трансфер на mRNA технология значи, че договарянията по концепцията за краткотраен отвод от правата на интелектуална благосъстоятелност върху имунизациите и терапиите против COVID-19 - в началото препоръчани от Южна Африка и Индия, а в този момент подкрепяни от Съединените щати - остават заседнали в Световната комерсиална организация .

Германският финансов министър Олаф Шолц сподели, че Г-20 не е обсъждала патенти .

" Имаме доста ваксини, налични по целия свят, само че действителността е, че към момента има области в света, където делът на имунизираните е доста невисок ", сподели Шолц пред публицисти в коридорите на срещата на върха.
 Русия предизвестява: С толкоз ниска имунизация е невероятно да се управлява COVID-19
Русия предизвестява: С толкоз ниска имунизация е невероятно да се управлява COVID-19

Ниските равнища на имунизация провокират чести разновидности - в неваксинираните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР