Министрите на енергетиката от ЕС така и не успяха да

...
Министрите на енергетиката от ЕС така и не успяха да
Коментари Харесай

ЕС отложи решението за таван на цените на газа от Русия

Министрите на енергетиката от Европейски Съюз по този начин и не съумяха да вземат решение за въвеждане на таван на цените на газа, откакто предлагането на Европейска комисия не е срещнало " необятно утвърждение " на срещата в Брюксел.

Унгарското държавно управление категорично се опълчи на проектите на Европейска комисия да приложи сходна мярка. Германия е другата европейска страна, която не е съгласна с въвеждането на таван единствено за цените на съветските газови доставки.

Министърът на стопанската система Роберт Хабек изясни позицията с това, че " към момента има страни в Европейски Съюз, които са подвластни и това ги принуждава да употребяват този газ ".

Полша, Гърция, Словакия, Белгия и Италия желаят лимитът на цените да важи освен за " Газпром ", само че и за всички останали вносители на горивото.

Външният министър на Унгария Петер Сиярто разгласи, че решението би довело до цялостно спиране на доставките за Европа.

Унгария е една от страните, които получи изключение от ембаргото върху петролния импорт от Русия. Страната се опитваше и да контракти увеличение на доставките на газ от Москва през последните месеци. Държавата е съвсем напълно подвластна от енергийното доставяне от Русия, като 80% от потреблението на газ се покрива от " Газпром ".

Унгарското държавно управление повтаря позицията, която Путин към този момент съобщи - да спре всички доставки до Европа, в случай че бъде въведен предел за цените. Така или другояче " Газпром " самичък ограничи подаването с 80% към съюза след началото на войната в Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР