Министрите на електронното управление и иновациите Георги Тодоров и Александър

...
Министрите на електронното управление и иновациите Георги Тодоров и Александър
Коментари Харесай

Министрите на електронното управление и иновациите Георги Тодоров и Александър Пулев бяха приветствани за приноса на България към Инициативата "Три морета"

Министрите на електронното ръководство и нововъведенията Георги Тодоров и Александър Пулев бяха особено приветствани при откриването през днешния ден на Министерската среща по цифрова промяна в Букурещ. Тя е в границите на дейностите по подготовката на срещата на върха на Инициативата „ Три морета “, която ще се организира на 6 септември.

Министърът на проучванията, нововъведенията и цифровизацията на Румъния Себастиан Бурдужа благодари особено на двамата си български сътрудници за дейното присъединяване и приноса на страната ни за развиването на Инициативата " Три морета ". Бурдужа уточни, че напъните на района в региона на цифровата промяна би трябвало да се концентрират в три посоки - визията, ресурсите и екипната работа на страните членки. Той прикани за шерване на опита и плановете, на основата на гения на хората и ресурсите на района. Като предпочитани области на взаимната активност бяха посочени киберсигурността, развиването на изкуствения разсъдък, по-широко използване на блокчейн технологиите и шерването на данни. Нашето бъдеще е резултат от стъпките, които подхващаме в този момент, заключи министър Бурдужа. Приносът на българските министри и на българската страна като цяло бяха особено подчертани и от Алекс Шербан, шеф на Атлантическия съвет на Румъния, хазаин и съорганизатор на министерската среща в Букурещ.

Днес министрите Пулев и Тодоров вземат участие във формата " затворени порти ", част от програмата на форума, а в късния следобяд ще проведат двустранна среща с румънския си сътрудник министър Бурдужа. В качеството си на министър, Александър Пулев е Национален координатор за България на Инициативата " Три морета ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР