Министрите на БСП гласувахме против приемане на Национален план за

...
Министрите на БСП гласувахме против приемане на Национален план за
Коментари Харесай

Нинова: Министрите на БСП гласувахме против еврото

" Министрите на Българска социалистическа партия гласувахме срещу приемане на Национален проект за въвеждане на еврото ", това съобщи лидертъ на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в пост в персоналния си фейсбук профил.

Думите ѝ идват директно, откакто по-рано през днешния ден вицепремиерът Асен Василев съобщи, че " държавното управление е приело Плана за въвеждане на еврото в България ".

" Министрите на Българска социалистическа партия гласувахме срещу приемане през днешния ден на Национален проект за въвеждане на еврото, като се позовахме на съглашението за сформиране на държавно управление. В него е записано, че решението ще се вземе след правене на разбор от Българска народна банка за резултатите. Такъв разбор към момента не е направен.

Този разбор ни е нужен, с цел да преценим последствията за приходите на българите, бедността и неравенствата, както и за резултата върху стопанската система и цените. Това заявих на днешното съвещание на Министерски съвет.

Още с приемането на България за член на Европейски Съюз е ясно, че ще приемем еврото. Кога да стане това, зависи от нас. Трябва да вземем осведомено и рационално решение, а днешното не е такова ", съобщи министърът на стопанската система и промишлеността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР