Министри от израелската правителството смятат за безсмислено отстраняването на колегата

...
Министри от израелската правителството смятат за безсмислено отстраняването на колегата
Коментари Харесай

Разнобой в израелския кабинет - Нетаняху отстрани министър заради скандално изявление

Министри от израелската държавното управление считат за безсмислено отстраняването на сътрудника им Амихай Елияху от съвещанията на кабинета, съобщи Агенция Франс Прес.

Той бе отхвърлен от премиера Бенямин Нетаняху поради изказване в изявление по локално радио, че хвърлянето на атомна бомба върху линията Газа е „ една от опциите “ за развиване на спора. Министърът по наследството изрази и противоречие с допускането на каквато и да е филантропична помощ в Газа, като сподели, че Израел няма да трансферира филантропична помощ на „ нацистите “ и „ няма такова нещо като незамесени цивилни в Газа “. По-късно в обществената мрежа X министърът се опита да опровергае думите му и написа, че за всеки разумен човек е ясно, че забележката за атомната бомба е метафорична.

„ Това е смешка, по този начин или другояче съвсем няма съвещания на кабинета и по-голямата част от работата се прави посредством гласоподаване по телефона “, сподели неназован министър, представен от новинарския уебсайт Ynet. Насроченото за през днешния ден съвещание на кабинета е анулирано, без да е избрана различна дата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР