Министерството вече формално съществува, но все още има движения по

...
Министерството вече формално съществува, но все още има движения по
Коментари Харесай

Министърът на е-управление: Възможни са кибератаки срещу нас


Министерството към този момент официално съществува, само че към момента има придвижвания по структурната част. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV министърът на електронното ръководство.

По думите му следващата година по това време можем да приказваме за електронно ръководство в България, а една от първите цели пред новото ведомство е да създаде мобилно приложение, посредством което да можем да се идентифицираме през телефона си, а не посредством електронни подписи и въвеждането на ПИК-ове.

По този метод с новото приложение ще можем да заявим нова персонална карта, както и да имаме достъп до услугите на Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт, без да се редим на опашки.

Министър Божанов уточни още, че различен приоритет е създаването на електронно здравно досие, през което ще бъдем известявани в случаи на операции, прегледи и интервенции, като целта е да бъде прекратена порочната процедура за фиктивни прегледи и интервенции.

По отношение на киберсигурността министърът на електронното ръководство изясни, че на този стадий няма повишена интензивност в киберпространството, само че за сметка на това има леко завишение на търсенето в тази тенденция, което предвещава възможна опасност от хакерски атаки.

Опитваме се за седмици да покрием задания, които е трябвало да бъдат свършени през годините. Изпратили сме писма до всички институции да създадат избран лист от настройки, с цел да се вдигне равнището на отбрана. Същевременно с това сме блокирали хиляди злонамерени IP адреси от Руската федерация, посочи министър Божанов.

В умозаключение той дефинира троловете в интернет като " дезинформационно оръжие " и добави, че в Русия, да вземем за пример, има цели трол заводи.

Един човек може да оперира по 10-15 профила, които да популяризират едно и също наличие, уточни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР