Министерството подчертава, че трябва да уведомите служителите и работниците си

...
Министерството подчертава, че трябва да уведомите служителите и работниците си
Коментари Харесай

Хусите гонят американските и британските граждани от Йемен

" Министерството акцентира, че би трябвало да уведомите чиновниците и служащите си с американско и английско поданство да изоставен страната в 30-дневен период ", се споделя в писмо на външното министерство на хусите до краткотрайно изпълняващия длъжността филантропичен координатор на Организация на обединените нации за Йемен Питър Хокинс.

Документът съдържа и разпореждане към задграничните организации да не наемат на работа в Йемен хора с сходна народност.

Главният договарящ на хусите Мохамед Абдулсалам удостовери пред Ройтерс истинността на писмото.

Решението беше взето, откакто Съединени американски щати и Англия, с поддръжката и на други страни, нанесоха удари по военни цели на проиранската формация, която напоследък предприе набези против интернационалното комерсиално мореплаване в Червено море в символ на взаимност с палестинците в подложената на израелски бомбардировки линия Газа.

От канцеларията на Хокинс, самият той английски жител, към този момент на са дали отговор на питане на Ройтерс за коментар. Няма публична реакция и от посолствата в Йемен на Вашингтон и Лондон.

След близо десетгодишна война против подкрепяната от Съединени американски щати арабска коалиция против хусите шиитските бунтовници управляват огромна част от Йемен. Войната значително мина в замразен спор, откакто на бойното поле се откри трайна патова обстановка и военните дейности бяха прекратени; все пак на фронта няма публично настоящо прекъсване на огъня, защото последното краткотрайно помирение, контрактувано с посредничеството на Организация на обединените нации, се провали.

Американски и английски военни самолети, кораби и подводници нанесоха десетки удари в Йемен в отговор на нападенията на хусите, които принудиха контейнеровозите да заобикалят Червено море, през което е най-бързата водна връзка сред Азия и Европа.

Вчера силите на Вашингтон и Лондон още веднъж нападнаха хусите, а цел на следващите удари бяха ракетни установки и радарни станции на хусите, заяви Пентагонът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР