Министерството на земеделието сключи 61 договора за компенсации на операторите,

...
Министерството на земеделието сключи 61 договора за компенсации на операторите,
Коментари Харесай

Министерството на земеделието сключи 61 договора със собственици на риболовни кораби и рибари за компенсация на кризата от COVID 19

Министерството на земеделието подписа 61 контракта за обезщетения на операторите, занимаващи се със икономически лов на риба, за пропуснати изгоди в резултат на последствията от пандемията от COVID-19.

Компенсациите са по втория банкет на планове по  мярка 1.9 „ Временно прекратяване на риболовната активност “  от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година и се дават за дните, през които риболовният транспортен съд не е правил лов на риба.

Общата стойност на подписаните контракти е 2.25 млн. лева безплатна финансова помощ (БФП). Разполагаемият бюджет по процедурата се оказа непълен, с цел да отговори на огромния интерес по процедурата – 89 подадени планови оферти. В тази връзка в листата с аварийните планове са включени още 20 на обща стойност 679 хиляди лева БФП. Договорите по тях ще бъдат подписани след обезпечаване на финансов запас по процедурата.

По първия банкет по мярката бяха подписани 71 контракта на обща стойност 1.81 млн. лева Извършените заплащания са в размер 1.81 млн. лева

Към момента по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година са подкрепени общо 215 оператори в бранша – риболовци, притежатели на риболовни кораби, производители на аквакултури и преработвателни предприятия. Изплатените обезщетения по трите изключителни ограничения за превъзмогване на икономическите последици от COVID-19 пандемията са общо в размер на 8 млн. лева безплатна финансова помощ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР