Министерството на земеделието отваря врати в неделя, 18 септември, по

...
Министерството на земеделието отваря врати в неделя, 18 септември, по
Коментари Харесай

Министерството на земеделието отваря врати в неделя

Министерството на земеделието отваря порти в неделя, 18 септември, във връзка Европейските дни на наследството.

Събитието съответствува със 110-годишнината от провеждането на интернационалния архитектурен конкурс за планиране на емблематичната постройка на институцията, както и с отбелязването на 95 години от нейното изграждане.

В неделния ден Министерството на земеделието отваря своите порти от 11:00 до 17:00 часа, като посетителите ще могат да се насладят на фотоизложба в централното предверие на постройката, ситуирана на бул. " Христо Ботев " 55.

Изложбата събира на едно място експозиция " София: От първия трамвай до последната спирка на метрото " и акварелни произведения на тематика културно-историческо завещание, нарисувани от арх. Белин Моллов.

Жителите и гостите на София ще имат опция да се срещнат с интериора на постройката и нейната история в три тура със особено обезпечен от община " Красно село " екскурзовод.

Първата обиколка стартира в 13:00 часа, а идващите са в 14:00 и 15:00 ч. Посетителите ще могат да прегледат неповторимата зимна градина, която прави връзка сред новата и остарялата сграда на административната постройка.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР