Министерството на земеделието организира традиционно изложение на местни продукти в

...
Министерството на земеделието организира традиционно изложение на местни продукти в
Коментари Харесай

Изложение на местни продукти Добрич

Министерството на земеделието провежда обичайно ревю на локални артикули в Добрич. Събитието ще се организира в интервала 27-28 март в зала „ Добротица “, Парк Свети Георги, ул. „ Хан Омуртаг “ 2А. На форума ще бъдат показани артикули, създадени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по метода „ Водено от общностите локално развиване “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Събитието ще бъде съпроводено с дегустации на локални храни, полемики и директни срещи с производителите.

Традиционното ревю има за цел да разпространява и да даде опция на дребните компании – производители и търговци на храни, питиета и занаятчийски артикули от селските региони да показват своята продукция пред необятната общност. Възможността за пряк контакт с производителите ще даде на посетителите потребна информация по отношение на предлаганите артикули, техните характерности и качества.

В допълнение към ревюто ще се организира и спорен конгрес на тематика: „ Мястото на традициите и обичаите в живота на локалните общности и ролята на ВОМР “, по време на който ще се обсъдят и опциите за разпространение на локалните храни и в който присъединяване ще вземат ръководителят на Управляващия орган на Програмата и заместник-министър Георги Събев, представители на локалните инициативни групи и други заинтригувани лица.

Форумът е второто за годината сходно обществено събитие, което се провежда от Министерството на земеделието и петото подред ревю на артикули от териториите на локалните инициативните групи.

Жителите и гостите на Добрич ще могат да опитат и да си закупят месни, млечни, тестени, пчелни и занаятчийски артикули, шоколад, мед, вино и други, които са създадени на териториите на локалните инициативни групи в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР