Министерството на земеделието и храните не е отказвало диалог на

...
Министерството на земеделието и храните не е отказвало диалог на
Коментари Харесай

Министър Вътев: МЗХ не е отказвало диалог с браншовите организации в сектор „Земеделие“

Министерството на земеделието и храните не е отказвало разговор на браншовите организации от бранш „ Земеделие “. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев след среща с асоциации, на която пристигнаха единствено представители на пчеларския бранш. На конференция министър Вътев осведоми, че Министерство на земеделието и храните е поканило на среща всички организации, които заявяват протестни планове в обществените мрежи. Той акцентира, че изказванията за липса на разговор не са основателни.

„ Абсолютно всички, които са декларирали искания, че няма връзка, са взели участия в консултативните препоръки по мляко, месо, плодове и зеленчуци, поземлени връзки, и никой не е подценен “, акцентира той.

Министър Вътев заяви, че процедурата за подпомагането на земеделските стопани поради войната в Украйна се придвижва навреме.

Относно настояванията за неотложно погашение на средства, той осведоми, че 150 млн. лева от втория транш от спешната помощ са написани от Министерството на финансите, има разпореждане на Министерски съвет и са изпратени за нотификация на Европейската комисия, което лишава софтуерно време към две седмици. Останалите 63 млн. по тази помощ ще се придвижат по същата процедура.

„ Тези процеси се движат по времеви процедури, не можем да ги ускорим или забавим “, разяснява министърът.

Той увери, че Министерство на земеделието и храните придвижва навреме и останалите процедури в помощ на земеделските производители, в това число държавната помощ за пропаднали площи.

„ Изслушваме всеки, чакаме да се формулира проблем, да се предложи решение и сполучлив модел, който действа някъде – у нас или някъде по света “, съобщи министърът на земеделието и храните.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР