Министерството на здравеопазването в Газа съобщава, че броят на жертвите

...
Министерството на здравеопазването в Газа съобщава, че броят на жертвите
Коментари Харесай

Кризата между Израел и Палестина през погледа на чуждите медии

Министерството на опазването на здравето в Газа оповестява, че броят на жертвите от израелските въздушни удари по Газа е повишен до 43, в това число 13 деца и три дами по информация на Aspen Daily News. Близо 300 палестинци на територията са ранени по време стачките. Ръководителят на спешната работа на Израел споделя, че един човек е погубен и един тежко ранен от противотанкова ракета, изстреляна от линията Газа. Стачките започнаха в понеделник, когато палестинците изстреляха ракета против Израел.

Най-тежките боеве след войната в Газа през 2014 година бяха запалени от конфликти в Йерусалим през последните седмици сред палестински протестиращи и израелската полиция, фокусирани върху комплекса джамия Ал-Акса, място, свещено за евреи и мюсюлмани. Международният углавен съд е смутен от ескалацията на насилието сред Израел и палестинците и опцията там да бъдат осъществени военни закононарушения, съобщи в сряда неговият прокурор Фату Бенсуда излиза наяве от Middle East Eye. „ Отбелязвам с огромна угриженост ескалацията на насилието на Западния бряг, в това число Източен Йерусалим, както и в и към Газа, и вероятното осъществяване на закононарушения според Римския статут “, написа Бенсуда в Twitter.

Според ALJAZEERA главата на Арабската Лига Ахмед Абул Гейт офанзивите в Газа са проява на мощ за сметка на детска кръв. Гейт осъжда смъртоносните въздушни набези като безразборни и безотговорни и твърди, че Израел е предизвикал и по-ранното повишаване на напрежението със своите дейности в Йерусалим. Части от мюсюлманската общественост в Сидни, Канада излязоха на улиците в символ на митинг против Израел по време на продължаващото принуждение в линията Газа осведоми 9NEWS, Кадри от видеоклипове, снимани от протестиращи и оповестени в обществените медии, демонстрират голeми групи хора в Лакемба по време на празненствата на Рамадан По време на патрули, полицията твърди, че е видяла жена да минава по улицата в придвижване, държейки израелско знаме, което е било запалено. Жената е била изпратена в съда.

При затворени порти ще заседава за повторно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по последни данни от The Jerusalem Post по отношение на бързо развиващия се спор. В понеделник 15-членната комисия заседава след насилието в Йерусалим, само че не съумя да реализира единодушие. Длъжностни лица от обособени държави-членки, в това число Китай -председател на Съвет за сигурност на Организация на обединените нации този месец, излязоха с изказвания, призовавайки както израелците, по този начин и палестинците да създадат всичко допустимо за понижаване на напрежението.

Пет непрекъснати членове на Съвет за сигурност на Организация на обединените нации имат право на вето; Съединени американски щати, Китай, Русия, Франция и Обединеното кралство. Според неизвестен източник Вашингтон интензивно води дипломатически диалози зад сцената с всички, участващи страни за преустановяване на огъня и съществуват опасения, че изказването на съвета може да бъде контрапродуктивно към този миг.

Превод Мира Ереева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР