Министерството на здравеопазването в Гърция, за първи път пристъпва към

...
Министерството на здравеопазването в Гърция, за първи път пристъпва към
Коментари Харесай

Започват безплатните зъболекарски прегледи за деца в Гърция

Министерството на опазването на здравето в Гърция, за първи път пристъпва към използването на програмата за безвъзмездна профилактика на зъбите за деца от 6 до 12 години.

Целта на здравното министерство е от м. март родителите да могат да си запишат час при определения от тях ортодонт, като употребяват новия ваучер Dentist Pass.

В тази нова мрежа от услуги ще имат опция да се включат всички зъболекари, които желаят да вземат участие, при изискване че имат регистриран ПОС терминал.

По отношение на процеса за даване на ваучер «Dentist Pass», родителите би трябвало да аплайват за издаване на финансовата карта посредством електронния портал gov.gr или посредством ΚΕΠ на електронната платформа на програмата. Издадената цифрова карта ще се съхранява в цифровия портфейл на мобилния телефон на родителя бенефициент и ще може да се употребява на ПОС на всички стоматологични кабинети.

Всеки задействан ваучер е годен шест месеца.

Припомняме, че от 1 февруари започва и картата за извършване на покупки Market Pass като до края на м. февруари парите като 8 400 000 бенефициенти ще получават от 22 евро до 100 евро на месец според от заявеният им годишен приход.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР