Министерството на здравеопазването проверява три столични болници, заради смъртта на

...
Министерството на здравеопазването проверява три столични болници, заради смъртта на
Коментари Харесай

Проверяват три столични болници заради смъртта на дете

Министерството на опазването на здравето ревизира три столични лечебни заведения, поради гибелта на 3-годишно дете. Инспекцията стартира, откакто bTV получи писмо от родителите на умрялото момченце.

3-годишно дете е умряло, откакто го лекуват в столичната педиатрична болница, държавната Лозенец и най-после в " Пирогов ".

Според родителите детето е имало остра вирусна зараза, след това и сепсис. По думите им чакането за банкет в болница с часове се оказало съдбовно.

Снимка: btvnovinite.bg

Вчера родители водят 3-годишното момченце първо в столичната педиатрична болница. По думите им, лекарите не им обръщат внимание, а положението на детето се влошавало.

Решават да отида в болница " Лозенец ", където ги връщат за домашно лекуване. Детето продължавало да се утежнява, родителите се върнали още веднъж тук и чакали няколко часа преди детето да бъде прието в болница, защото нямало свободни кревати.

В края на деня детето е преведено в " Пирогов ", където почива.

От педиатричната болница настояват, че няма закъснение в лекуването на детето.

В писмото до bTV родителите на умрялото 3-годишно момченце разказват случая.

Снимка: btvnovinite.bg
" Пише Ви един унищожен родител, чието 3-годишно детенце бе убито от лекарска немарливост, егоцентризъм и високомериe”, се споделя в писмото.

Първо, в 9 сутринта отиват в столичната педиатрична болница. По думите на родители там не са им обърнали внимание, а положението на детето се влошило. След това решили да отидат в болница " Лозенец ", където след обзор им е предписано домашно лекуване.

Два часа по-късно детето се утежнява и фамилията още веднъж го води в педиатричната болница.

Снимка: btvnovinite.bg

" Приеха ни в 15 ч. и два часа водихме административни разногласия да го прегледат и одобряват ", пишат родителите.

Лекуващият доктор отхвърли коментар.

Снимка: btvnovinite.bg

Според управата на педиатричната болница след прегледа - положението на детето било устойчиво, а хоспитализацията била час и половина по-късно, защото нямало свободни кревати.

„ Детето се е наложило да изчака, само че то не е било тежко. През това време приемахме, търсехме опция да настаним друго тежко дете и в два часа това дете е признато в относително приемливо положение. Но доста бързо за два часа настава тежко утежняване на положението му”, сподели Димитър Калайков, зам.-директор на " СБАЛ по детски заболявания проф. доктор Иван Митев ".

Детето е изпратено с кола за спешна помощ към " Пирогов ", където е умряло.

" Установиха, че детето има сепсис в резултат ОВИ, след осмия час висене в болничното заведение. При сепсиса всяка минута е от голяма важност. Погубиха моя наследник ", изясняват родителите в писмото.

Според доцент Димитър Калайков, зам.-директор на " СБАЛ по детски заболявания проф. доктор Иван Митев ", те са създали всичко и детето не е умряло при тях. Според него изрично не е имало закъснение при тях.
3-годишно дете е умряло в столична болница Родителите винят лекарите за гибелта му, здравният министър назначи инспекция
Кой е прав ще откри инспекция.

„ Съжалявам и показвам състрадание на родителите назначил съм незабавна инспекция на трите лечебни заведения до сряда би трябвало да ми рапортуват, в случай че се открият нарушавания ще има наказания”, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

От " Пирогов " отхвърлиха изявление, а шефът на болница " Лозенец " не беше открит за коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР