Министерството на здравеопазването призовава общините в страната да създадат нужната

...
Министерството на здравеопазването призовава общините в страната да създадат нужната
Коментари Харесай

МЗ призова общините да създадат организация за ваксиниране

Министерството на опазването на здравето приканва общините в страната да основат нужната организация за имунизиране на популацията.
Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров е изпратил писмо до регионалните шефове, до ръководителя на УС на Националното съдружие на общините в България инж. Даниел Панов и до ръководителя на УС на Националното съдружие на кметовете на кметства в Република България Румен Стоянов, оповестяват от здравното министерство.
За задачата е нужно да бъдат извършени срещи, на които да се вземат решения по какъв начин имунизационният развой на локално равнище да бъде интензивен.
Министър Кацаров показва още, че с оглед значимостта на процеса, от огромно значение е в срещите да вземат участие общопрактикуващите лекари, които реализират активност на територията на обитаемоте места, както и чиновници от районните здравни инспекции. Това подсигурява основаването на подобаваща организация и логистика за обезпечаване тук-там за имунизиране и задоволителен брой ваксини.
Писмото на министър Кацаров е по отношение на осъществяване на Националния проект за имунизиране против COVID-19 в Република България и нуждата от реализиране на високо ваксинално покритие в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР