Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат

...
Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат
Коментари Харесай

МЗ препоръча въздържане от пътувания до Кипър, Гърция и Турция

Министерството на опазването на здравето предлага на българските жители да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция. Предупреждението е по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура и регистрираните за последните 14 дни високи равнища на заболяемост на 100 хиляди души население в близки до България страни. 

Заради динамичната конюнктура по разпространяването на COVID-19 здравното министерство отправи зов към хората да съблюдават въведените противоепидемични ограничения за физическа отдалеченост, честа стерилизация и да носят предпазна маска за лице. 

Министерство на здравеопазването обръща внимание, че " летният сезон е извънредно подобаващ за имунизация против COVID-19 ". България към момента се намира в " зелената зона "  по разпространяване на COVID-19, обезпечен е достъп до четирите утвърдени в Европейски Съюз ваксини и всеки жител може да направи своя осведомен избор без значение от здравноосигурителния си статус, допълват от ведомството. 

От там акцентират, че имунизациите защищават от тежко протичане на болестта и от хоспитализация и са единственият ефикасен и безвреден метод да предпазим себе си и своите близки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР