Министерството на здравеопазването прекрати обявената обществена поръчка за доставка на

...
Министерството на здравеопазването прекрати обявената обществена поръчка за доставка на
Коментари Харесай

МЗ спря обществената поръчка за медицински хеликоптери

Министерството на опазването на здравето приключи оповестената социална поръчка за доставка на 6 медицински хеликоптера.

Причина за това е плануваното в документите наложително условие оферираните машини и съоръжение към тях да са на цена равна или по-ниска от заложения от възложителя оптимален финансов запас.

Заложеният в прекратената процедура за закупуване на хеликоптери бюджет е финансиран по Договор за безплатна финансова помощ по Проект № BG16RFOP001-4.002-0001 „ Осигуряване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване и по Националния план за възобновяване и резистентност на Република България.

С цел преценка и разбор на изискванията, при които би могъл сполучливо да бъде предоставен и изпълнен проектът за незабавната здравна помощ по въздух, в Министерството на здравеопазването се сформира работна група, която да разгледа отново параметрите на поръчката и, според от евентуалните опасности, при положение на нужда да предложи и промени в изискванията на процедурата. В работната група се планува да вземат присъединяване специалисти – представители на всички институции, ангажирани с процеса и процедурата по придобиване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения, включително представители на Държавния авиационен оператор, Специализирания отряд „ Въздушно наблюдаване “ към Главна дирекция „ Гранична полиция “ на Министерство на вътрешните работи, държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “, Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ на МТС. 

Към сегашния миг няма риск от неспазване на периодите, заложени по план „ Изграждане на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха “ – част от Националния проект за възобновяване и резистентност.

В умозаключение, Министерството на здравеопазването поставя всички нужни старания в сходство с българското и европейското законодателство, с цел да бъде успешно приключен планът по въвеждане на спешната медицинска помощ по въздух.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР