Министерството на здравеопазването представи на брифинг възможностите България да има

...
Министерството на здравеопазването представи на брифинг възможностите България да има
Коментари Харесай

Кацаров: Приоритет остава ваксинацията, а не новите лекарства срещу ковид

 Министерството на здравеопазването показа на брифинг опциите България да има достъп до нови лекарствени артикули за лекуване на Коронавирус, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Д-р Десислава Вълковска, шеф " Лекарствена политика “ заяви, че продуктите към момента не са обезпечени на територията на страната ни, само че към този момент са подадени поръчки. Някои от тях се чакат на пазара ни до седмица-две.

Единствено " Ремдесивир " се ползва на процедура у нас. Над 180 000 флакона са обезпечени за страната ни досега и той е предопределен за пациенти, настанени с тежка форма в лечебни заведения. Доставките са регулярни, сподели доктор Вълковска.

Подадени са още заявки от страната ни за позволение за приложимост на други три лекарствени продукта - за пациенти от леки, през приблизително тежки, до тежки положения.

" Това,че се откриват спомагателни благоприятни условия за лекуване на коронавирус не значи да си мислим, че може по този метод да се оправим със болестта “, уточни министърът на опазването на здравето. Ефективността на повечето от тях е от порядъка на 50-60%, това даже не може да се съпоставя с успеваемостта на имунизациите “, сподели Кацаров. " Приоритет за нас и нашите сънародници си остава имунизацията. Това е средството, което може да ни защищити от
Въпреки това, той уточни, че България ще направи всичко допустимо да е от първите страни, които ще обезпечат такова лекуване, ще направи всичко да е измежду първите страни, които ще имат достъп до новите лекарствени артикули. " Но най-хубавото средство си остават имунизациите. Затова – ваксинирайте се, с цел да махнем маските и да се върнем към естествения си живот! “, сподели министърът.

На брифинга бе посочено още, че през последните няколко седмици у нас се вижда растеж на имунизираните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР