Министерството на здравеопазването отново стана жертва на сайт с фалшиви

...
Министерството на здравеопазването отново стана жертва на сайт с фалшиви
Коментари Харесай

МЗ отново е жертва на сайт с фалшиви новини, сезира ГДБОП

Министерството на здравеопазването още веднъж стана жертва на уебсайт с подправени вести, който промотира и продава чудодейно лекарство, този път за хипертония. Името на ведомството и негови същински и мними представители редовно биват намесвани във подправени вести за реклама на медикаменти и хранителни добавки, за които се твърди, че лекуват всевъзможни заболявания или защищават от болести.

Този път в пропагандата е въвлечена и Българска национална телевизия, като въпросното изявление за лекарството за хипертония е оповестено на страница с логото на малкия екран, само че с адрес нямащ нищо общо с формалния уебсайт на Българска национална телевизия.

По този мотив Министерство на здравеопазването е изпратило сигнал до шефа на Главна дирекция “Борба с проведената престъпност “ основен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, шеф на отдел “Компютърни закононарушения “ към ГДБОП, по отношение на спекулации с името на заместник-министъра на опазването на здравето Светлана Йорданова, с институцията Министерство на здравеопазването и с Българска национална телевизия за продажба на артикули.

Досега Министерство на здравеопазването ммногократно е сезирало отдел “Компютърни закононарушения “ към ГДБОП за разнообразни сходни случаи.

“МЗ осведоми всички български жители, че министерството по никакъв метод не промотира, нито пък продава лекарствени артикули и хранителни добавки посредством интернет уеб сайтове, както и че министерството не основава медикаменти, нито пък има аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия) “, показват от ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР