Министерството на здравеопазването набира кандидати за включване в обучителен курс

...
Министерството на здравеопазването набира кандидати за включване в обучителен курс
Коментари Харесай

МЗ търси лекари за въздушните линейки

Министерството на опазването на здравето набира претенденти за включване в обучителен курс " Оказване на незабавна здравна помощ по въздух ", оповестиха от здравното министерство.

Сред главните цели на Министерството на здравеопазването е въвеждането на незабавна здравна помощ по въздух. За задачата Министерството на здравеопазването набира претенденти за включване в обучителен курс " Оказване на незабавна здравна помощ по въздух ".

Лекарите и медицинските сестри, минали образованието, ще бъдат включени в наряди в базите летище " Враждебна " – София и летище " Долна Митрополия " – гр. Долна Митрополия. Обученията ще се правят в Центъра за професионално образование към Военномедицинска академия – гр. София.

Изисквания към претендентите са да са лекари с добита компетентност " Анестезиология и реанимация " или " Анестезиология и интензивно лекуване ", или " Спешна медицина " и стаж по специалността най-малко 5 години; или да са лекари-специализанти IV курс по компетентност " Анестезиология и интензивно лекуване " ; да са медицински сестри – с опит най-малко 3 години в конструкция по реанимация и интензивно лечение; и да владеят британски език.

Срокът за подаване на документи е до 21 април в това число.

Одобрените по документи претенденти ще преминат медицински обзор и тест за физическа валидност в Катедрата по авиационна медицина на Военномедицинска академия.

След утвърждение ще могат да се включат в обучителния курс за оказване на незабавна здравна помощ по въздух.

Продължителността на образованията ще бъде 15 дни, като се чака същите да стартират при започване на май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР