Министерството на здравеопазването на Испания отмени плана за постепенно отпадане

...
Министерството на здравеопазването на Испания отмени плана за постепенно отпадане
Коментари Харесай

Испания отмени плана за постепенно отпадане на COVID мерките

Министерството на опазването на здравето на Испания анулира проекта за последователно отпадане на ограничаващите ограничения поради COVID-19, касаещи нощния живот, единствено седмица откакто го вкара, съобщи Ройтерс.
Ведомството взе поради възражения на районните управляващи. Планът предвиждаше опция нощните клубове в райони с ниска заболеваемост да могат да работят до 3 ч. сутринта.
След седмица на напрежение, здравните управляващи в 17-те района на Испания единомислещо утвърдиха модифицирана версия на проекта, в който разпоредбите са сведени единствено до насоки, разяснява министърът на опазването на здравето Каролина Дариас.
В документа към този момент не влизат ограниченията, свързани с хотелиерството, а ограниченията, касаещи нощния живот към този момент са рекомендации. Това обаче не значи, че нощните клубове ще могат да отворят на всички места. Това ще зависи от епидемиологичната обстановка в съответен район, изясни министърът.
Откакто изключителното състояние в Испания бе анулирано преди месец - ограничаващите ограничения върху пътуванията и бизнеса бяха облекчени, а питейните заведения в множеството райони могат да работят до среднощ, даже и до по-късно.
Заболеваемостта в страната е паднала до 111 случая на 100 хиляди души. Близо 43 % от популацията има най-малко една доза ваксина, 24 % от хората в страната имат цялостен имунизационен курс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР