Министерството на здравеопазването на Индия издаде рязко предупреждение за нов

...
Министерството на здравеопазването на Индия издаде рязко предупреждение за нов
Коментари Харесай

Мутация на мутацията - Covid вариант Делта е опасен, но откриха и Делта плюс

Министерството на здравеопазването на Индия издаде внезапно предизвестие за нов вид на ковид , който е по-преносим от други варианти и че терапиите с моноклонални антитела могат да бъдат по-малко ефикасни против него, оповестява Агенция Франс Прес.

Министерството издаде напътствие за индийските щати, където е открит разновидността, който назовават Delta Plus (Делта плюс), да " подхваща незабавни ограничения за ограничение ".

Досега се знае малко за по този начин наречения вид Delta Plus. Това е версия на разновидността Delta , която се счита, че е изиграла основна роля при огромния скок на Covid-19 в Индия през април и май , разновидност, известна като K417N. Тази разновидност, която участва и в по този начин наречения южноафрикански вид - прочут като Бета вид - против който някои лечения с моноклонални антитела са по-малко ефикасни.

Британските здравни управляващи назовават ​​новия вид Delta-AY.1 .
 СЗО: Щамът
СЗО: Щамът " Делта " е завладял 92 страни

Не са изключени нови разновидности на ковид

Индийските здравни управляващи нарекоха Delta Plus " вид на безпокойствие ", базирайки се на индийския консорциум SARS-CoV-2 Genomics, група национални лаборатории, наблюдаващи разновидностите на Covid-19 в Индия.

Глобалните здравни управляващи към момента не са определили Delta Plus като вид на безпокойствие и вирусолог подлага на критика това название в изявление за БиБиСи. " Все още няма данни, които да поддържат разновидността като изказване за безпокойствие ", разяснява доктор Гагандийп Канг, член на Кралското общество в Лондон, пред БиБиСи.

Британските здравни управляващи, проследяващи Delta Plus или Delta-AY.1, обявиха, че в Англия има 38 случая на разновидността и че са открити случаи в Канада, Индия, Япония, Съединени американски щати и другаде. По-рано Public Health England съобщи, че първите пет случая са били следени при лица, които са били в Непал и Турция .

В изказване, обявено от " Ройтерс ", индийското министерство на опазването на здравето отбелязва, че разновидността K417N се следи в южноафриканския вид на вируса. СЗО съобщи пред " Ройтерс ", че наблюдава новия вид, само че съобщи, че към момента не е постоянно срещан и съставлява по-малък риск за здравето от разновидността Delta .

Независимо дали Delta Plus е по-преносима, самият вид на Delta остава съществена опасност . На конференция в Белия дом във вторник шефът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи назова Delta " най-голямата опасност в Съединени американски щати за опита ни да отстраняваме Covid-19 ".
 В Съединени американски щати оповестиха разновидността
В Съединени американски щати оповестиха разновидността " Делта " за най-голямата опасност в битката против ковид

Половината от новозаразените в Съединени американски щати са с разновидността " Делта "

Фаучи сподели, че предаваемостта на разновидността Delta е " безспорно " по-голяма от предаваемостта на истинския вариант на вируса и по този начин наречения щат Англия, в този момент прочут като вариант Алфа.

" Това е обвързвано с нараснала тежест на болестта, което се отразява от риск от хоспитализация , спрямо Алфа ", сподели Фаучи. " И в лабораторни проби, свързани с умерено понижена неутрализация от серуми от инфектирани и имунизирани лица . "

Нещо повече, разпространяването на разновидността в Съединени американски щати нараства съществено . Още през двете седмици, приключващи на 5 юни, Националните здравни институти пресмятат, че разновидността Delta съставлява 9,9% от секвенираните проби Covid-19 в Съединени американски щати. През двете седмици, приключващи на 19 юни, той съставлява 20,6%

Все отново Фаучи акцентира, че употребяваните в Съединени американски щати ваксини защищават от разновидността Delta . " Добра вест: Нашите ваксини са ефикасни против разновидността Delta. Заключение: Разполагаме с инструментите, тъй че дано ги използваме и да смажем огнището. "
 Русия предизвести за избухливо разпространяване на
Русия предизвести за избухливо разпространяване на " Делта " разновидността на ковид

За това спомага доста и бавната имунизационна акция

Какво би трябвало да знаете за разновидността на ковид Delta Plus , написа ЕйБиСи.

От месеци чуваме за нови, по-инфекциозни разновидности на COVID-19. Сега здравните управляващи в някои страни са обезпокоени по отношение на още един вид, именуван Делта плюс.

Тази седмица Индия разгласи, че е разкрила към 40 случая на вид на ковид Delta, който носи разновидност, която наподобява го прави по-трансмисивен.

И по този начин, какво в действителност е Delta Plus? Къде е открит? И какъв брой обезпокоени би трябвало да сме?

Какво съставлява разновидността Delta Plus?

Вариантът, наименуван Delta Plus в Индия, бе оповестен за първи път в бюлетина на Public Health England на 11 юни.

Това е подлиния на разновидността Delta, открит за първи път в Индия и е с разновидността на протеинова разновидност, наречена K417N, която се среща и във разновидността Beta, разпознат за първи път в Южна Африка.

Някои учени се тормозят, че разновидността, дружно с други съществуващи характерности на разновидността Delta, може да го направи по-предаваем.

" Именно разновидността K417N на Бета се счита, че оказва помощ на вируса да избегне обезвреждащите антитела - жизненоважна част от защитните сили на нашата имунна система ", написа Сали Кътлър, микробиолог от Университета в Източен Лондон.

" Това значи, че може да направи имунизациите и медикаментите с антитела по-малко ефикасни и да усили риска от реинфекция. "

Министерството на здравеопазването на Индия изрази същата угриженост, като съобщи в изказване: " Мутацията K417N съставлява интерес, защото участва във вид Бета (B.1.351), за който се оповестява, че има и свойство на имунно отбягване. "

Шахид Джамел, водещ индийски вирусолог, разяснява, че разновидността K417N е известна с това, че понижава успеваемостта на коктейл от антитела, употребявани за лекуване на COVID-19.

Къде е открита Delta Plus?

Към 16 юни са открити най-малко 197 случая в 11 страни - Англия (36), Канада (един), Индия (8), Япония (15), Непал (3), Полша (9), Португалия (22), Русия (един), Швейцария (18), Турция (един) и Съединени американски щати (83).

Индия съобщи в сряда, че към 40 случая на разновидността са следени в щатите Махаращра, Керала и Мадхя Прадеш, без " доста нарастване на разпространяването ".

Най-ранният докладван случай в Индия е в проба, взета на 5 април.

Англия съобщи, че първите пет са открити на 26 април и са контакти на лица, пътували от Непал или Турция или минали директно през тях.

Колко обезпокоени би трябвало да сме?

В Индия и в международен мащаб не престават изследвания за тестване на успеваемостта на имунизациите против тази разновидност.

" СЗО наблюдава този вид като част от разновидността Delta, както вършим за други разновидности, които провокират угриженост с спомагателни разновидности ", се споделя в изказване на СЗО.

" В момента този вид наподобява не е постоянно срещан, като понастоящем регистрира единствено дребна част от последователностите на Delta... Delta и други циркулиращи разновидности, които провокират безпокойствие, остават по-висок риск за публичното здраве, защото те показват нарастване на предаването. "

Някои специалисти слагат под подозрение декларацията на индийското държавно управление за Delta Plus като вид на безпокойствие, като настояват, че няма задоволително доказателства, с цел да се потвърди, че е по-заразен или гибелен.

Индийското министерство на опазването на здравето предизвести, че районите, в които е открит, " може да се наложи да подобрят реакцията си в региона на публичното здраве, като се съсредоточат върху наблюдението, засиленото тестване, бързото следене на контактите и предпочитаната имунизация ".

Има терзания, че Делта плюс може да сътвори следващата вълна от инфекции в Индия, която се бори с най-големия скок на случаи в света.

" Самата разновидност може да не докара до трета вълна в Индия - това също зависи от държанието по отношение на Коронавирус - само че това може да е една от аргументите ", разяснява Тарун Батнагар, академик от държавния Индийски съвет за медицински проучвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР