Министерството на здравеопазването на България и УНИЦЕФ България обединиха усилията

...
Министерството на здравеопазването на България и УНИЦЕФ България обединиха усилията
Коментари Харесай

Значението на ваксинацията: Информационна кампания за разбивана на митовете

Министерството на здравеопазването на България и УНИЦЕФ България сплотиха напъните си в старта на значима осведомителна акция. Целта е ясна – да се увеличи осведомеността по отношение на ролята на имунизациите за публичното здраве .

Инициативата е синхронизирана с Европейската седмица на имунизациите , провеждаща се обичайно в последните седем дни на април, и идва на фона на регистриран обсег от впечатляващите 93% за наложителните имунизации в ранна детска възраст в България през 2023 година. Това е най-високият регистриран % от 2019 година насам, като най-вече деца са имунизирани против вирусен хепатит Б и туберкулоза .

Данни от представително изследване, осъществено от Министерството на здравеопазването и УНИЦЕФ България, демонстрират, че болшинството от родителите /93,7%/ признават значимостта на имунизациите . Освен това, 91,1% от тях са уверени, че имунизациите предотвратяват тежки болести при децата, а 88% имат вяра в тяхната сигурност.

Въпреки позитивната наклонност, прочут брой деца към момента остават с незавършена съществена имунизация – факт, който акцентира смисъла на продължаващите старания за информиране и обучение на родителите. Кампанията има за цел освен да предизвиква имунизацията, само че и да разсейва необятно публикуваните легенди и заблуждения, които могат да подкопаят напъните за поддържане на публичното здраве.

Този метод е от значително значение за възстановяване на достъпа до имунизационни услуги и за гарантиране, че всяко дете е предпазено от евентуално рискови болести. Информационните акции като тази показват ангажираността на България към здравето и благополучието на своите най-млади жители и акцентират значимостта на груповата имунна отбрана в битката с инфекциозните болести.

Ваксините са основни за предотвратяването на болести и отбраната на публичното здраве  и е значимо тази информация да доближава до всеки ъгъл на обществото.

Денков за опазването на здравето: Не би трябвало да става жертва на политическата неустойчивост

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР