Министерството на здравеопазването (МЗ) сезира Агенцията за държавна финансова инспекция

...
Министерството на здравеопазването (МЗ) сезира Агенцията за държавна финансова инспекция
Коментари Харесай

МЗ сезира финансовата инспекция за неспазване на Закона за обществените поръчки от болница в Русе

Министерството на опазването на здравето (МЗ) сезира Агенцията за държавна финансова ревизия за неспазване на наредбите на Закона за публичните поръчки от страна на болница „ Канев “ - Русе. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

Министерство на здравеопазването извърши инспекция на болница „ Канев “ по сигнал за назначението на „ основен теоретичен секретар “ и шеф на отдел „ Учебна и научна активност “ в лечебното заведение. Докладът с констатациите от инспекцията е възложен на Агенцията за държавна финансова ревизия поради открито нарушаване на Закона за публичните поръчки, в частност на член 20, алинея 3, т. 2, съгласно който при доставки и услуги, като се изключи услугите по Приложение 2 – от 30 000 до 70 000 лева, възложителите ползват реда за възлагане посредством събиране на предложения с публикация или покана до избрани лица.

Проверяващите са открили, че в одобреното от изпълнителния шеф на болничното заведение разписание на длъжностите и началните заплати, като щатни бройки попадат позициите „ основен теоретичен секретар “ с начална заплата 1 000 лева и „ шеф на образователната и научната активност “ с начална заплата 1 000 лева На тези щатни длъжности обаче няма назначени чиновници на трудови контракти, а са подписани цивилен контракти със период на деяние една година със доста по-високи хонорари от плануваните в щатното разписание.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР