Министерството на вътрешните работи продължава да изпълнява ангажиментите, поети във

...
Министерството на вътрешните работи продължава да изпълнява ангажиментите, поети във
Коментари Харесай

МВР категорични: Продължаваме да изпълняваме ангажиментите си с контрола за спазването на противоепидимичните мерки

Министерството на вътрешните работи продължава да извършва уговорките, поети по отношение на контрола за спазването на противоепидимичните ограничения, написани със заповед на министъра на опазването на здравето за ограничение на разпространяването на Коронавирус 19.

За интервала от март 2020 година до 30 ноември 2021 година от органите на реда са осъществени 1 388 268 инспекции на адреси на лица, на които е издадено наставление от РЗИ за наложителна изолираност или карантина. Чрез Автоматизираната осведомителна система „ Граничен надзор “ е оказано подпомагане на РЗИ и са открити 121 767 случая на лица с позитивен резултат и контактни с тях, 15 430 са съдействията за обезпечаване на превоз на инспектори на РЗИ по адреси на карантинирани лица, а 66 759 - за връчване на наставления на лица под карантина.

Паралелно с това, граничните полицейски чиновници всекидневно подкрепят органите за граничен здравен надзор при осъществяването на инспекции по спазването на избрания от здравния министър режим за влизане в Република България. Логистична поддръжка на РЗИ оказват и структурите на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Центровете за незабавна здравна помощ и обществените служби – превозване на защитни средства, проби и медицински материали, доставка на контейнери за създаване на изнесени имунизационни пунктове, преместване на трудноподвижни пациенти с Коронавирус – 19.

За интервала чиновниците на дирекция „ Национална система 112 “ са получили и насочили 127 161 сигнала за визити от ЦСМП, осъществени са и 95 510 съвещания по телефона.

Анализът демонстрира, че без значение от ежедневната натовареност на чиновниците на Министерството на вътрешните работи, е основана нужната организация и е зает извънреден запас в осъществяване на поетия ангажимент, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР