Министерството на вътрешните работи обяви за издирване известният руския журналист

...
Министерството на вътрешните работи обяви за издирване известният руския журналист
Коментари Харесай

Кремъл издирва известния журналист Александър Невзоров

Министерството на вътрешните работи разгласи за търсене известният съветския публицист Александър Невзоров.

По-рано той е упрекнат в погрешни изказвания за съветската войска. Невзоров е разгласен към този момент за задграничен сътрудник. Москва води специфичен указател на " иноагентите ", като активността на болшинството от тях е неразрешена на територията на страната.

" Невзоров Александър Глебович, роден на 03.08.1958 година, се търси по силата на Наказателния кодекс ", се споделя в базата данни, оповестява " Интерфакс ".

Според следствието на 9 март в Instagram (забранена в Русия, а пък тя принадлежи на корпорация Meta, която е приета за екстремистка в Русия) и на 19 март в канал в YouTube журналистът разгласява съзнателно погрешна информация за умишления обстрел от страна на съветските въоръжени сили на родилен дом в град Мариупол. Публикацията е съпроводена от подвеждащи фотоси на цивилни жители, потърпевши от обстрела. Снимките бяха публикувани от украинските медии.

Разследващият комитет напомня също, че съветското министерство на защитата публично е оповестило, че информацията е погрешна.

По-късно ръководителят разпореди да се проучват изказванията на Невзоров, свързани със специфична военна интервенция на съветски военни в Украйна. Проверката се прави в границите на наказателното дело против журналиста.

От началото на войната на Русия в Украйна Невзоров има не едно или две видеа с мнения, с които в типичния си подигравателен жанр осъжда военната експанзия и властта в Москва. Едно от най-острите му изявления е, че след войната, без значение по какъв начин ще свърши, Руската федерация ще би трябвало да смени името си.

Александър Невзоров и някогашен ефирен водещ на една най-високо оценените стратегии от края на 80-те " 600 секунди ", журналист и продуцент, надарен публицист, хиполог и видео блогър. Бил е r народен представител от Държавната Дума. В началото на кариерата на сегашния съветски президент Владимир Путин му е приближен човек, в това число е спряган за медиен консултант на Кремъл от оня интервал.

На 22 април съветското министерство на правораздаването вписа Александър Невзоров, както и журналиста Сергей Пархоменко и някогашния основен редактор на радиостанцията " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов, в регистъра на задграничните медийни сътрудници, " иноагенти ". Невзоров е считан за един от най-влиятелните мениджъри на медии в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР