Министерството на вътрешните работи (МВР) работи интензивно по сигнали за

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) работи интензивно по сигнали за
Коментари Харесай

Служебният вътрешен министър пред "Дневник": Има засилване на опитите за корпоративен вот

Министерството на вътрешните работи (МВР) работи интензивно по сигнали за усилване на опитите да се образува корпоративен избор. Това се разбра от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред " Дневник ".

По думите му не на всички места, където вътрешното министерство работи по такива сигнали, дейностите водят до задържане. Демерджиев разгласи, че цената на гласа за изборите на втори април тази година доближава до 150 лв., има и по-ниски суми, които се оферират тук-там. Той отхвърли да разяснява партиите, които са давали сходни средства, тъй като работила презумпцията за невиновност.

" Когато приключат тези производства ще стане известно кои са ", съобщи още Демерджиев.

" Има много усилване на опитите да се образува корпоративен избор, като там опитите са много изобретателни тези, коиито стоят зад тези практики. Наблюдават се както в комерсиалните сдружения, по този начин и по места в общини и кметства, където се оферират избрани услуги или се твърди, че избрани услуги ще бъдат предоставени или прекъснато тяхното снабдяване, в случай че не се гласоподава за избрана политическа мощ. Навсякъде, където имаме информация, сме подхванали такива дейности. Не постоянно нашите дейности са свързани със задържане, само че тече работа задоволително интензивно ", съобщи служебният вътрешен министър.

Демерджиев съобщи, че от предишните избори през октомври 2022 година до момента има завършени следствия с постовени правосъдни решения, в които са посочени за кои партии са купувани гласове.
Целият диалог -
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР