Министерството на вътрешните работи (МВР) отбелязва своя професионален празник. По

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) отбелязва своя професионален празник. По
Коментари Харесай

МВР отбелязва своя професионален празник

Министерството на вътрешните работи (МВР) отбелязва своя професионален празник. По мотив 143 години от основаването на ведомството са планувани разнообразни събития.

Тържествената гала ще стартира в 10:00 часа пред Паметника на Незнайния боец с водосвет на знамената и поднасяне на венци в чест на празника. Технически средства, с които работят чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ще бъдат ситуирани наоколо до храм-паметника „ Св. Александър Невски “, осведомят от ведомството.

По-късно ще бъдат поднесени венци пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници на Министерство на вътрешните работи в градинката до църквата „ Св. Седмочисленици “. След това в постройката на Министерство на вътрешните работи ще бъдат наградени чиновници, постигнали високи професионални резултати.

Празникът на Министерство на вътрешните работи се отбелязва от 28 февруари 1992 г, когато е взето решение от държавното управление. Избрана е датата 5 юли, когато има годишнина от издаването (1879 г.) на Указ 1 от княз Александър Първи, с който се основава Министерството на вътрешните работи на съображение член 161 от Търновската конституция. Със същия декрет е назначено първото държавно управление на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните каузи и ръководещ Министерството на националното просвещение Тодор Бурмов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР