Министерството на вътрешните работи е в трагично състояние и е

...
Министерството на вътрешните работи е в трагично състояние и е
Коментари Харесай

Главният прокурор на среща с ГЕРБ-СДС: МВР е в трагично състояние

Министерството на вътрешните работи е в трагично положение и е нужно да се промени обстановката. Това разгласи основният прокурор Иван Гешев, който се срещна с представители на партия ГЕРБ. Той отново повтори, че належащо да има взаимоотношение сред Министерство на вътрешните работи, прокуратура и съд.

" Министерство на вътрешните работи, за жалост, е в трагично положение, може би в такова положение не е било от началото на 90 те. Виждам, че се поставят старания от министър Демерджиев, за нещо да се направи. Аз допускам, че трябват години за възобновяване на ситуацията от преди две години, а тогава не беше идеалното.Въпреки това сега е покруса, то е в насипно положение меко казано, съвсем кремирано, извинявайте че ви го споделям това нещо. Няма по какъв начин Министерство на вътрешните работи да не разкрива закононарушения, да не си приказва с прокуратурата и прокурорът да внесе обвинителен акт, е по какъв начин ще стане? Как може да има правдивост. ", разяснява Гешев пред публицисти.

Главният прокурор прикани и за среща с останалите партии.

" Това че не харесваш Гешев, че не харесваш Демерджиев, но ние не сме детска градина бе сътрудници, ние сме на тези позиции. И аз не одобрявам някои политически партии, само че ги приканвам на разговор, с цел да можем да работим в полза на българските жители ", сподели Гешев. И добави, че надява " господин Христо Иванов, Демократична България, Политическа партия, да дойдат на експертен диалог в името на българските жители, тъй като следва, уповавам се да не се случи национална злополука, в сфрета на битката с престъпността ".

По думите на Гешев неявяването на диалог с българската прокуратура значи или боязън или неналичието на действителни правни юридически причини, или и двете по едно и също време. " Не се тормозя да приказвам пред вас медиите, те за какво се тормозят ", попита основният прокурор.

Самият той се усъмни и в подготвяните правосъдни промени от депутатите.

" Вие чу ли ли сте какво значи правосъдна промяна, знаете ли какво значи, аз не знам. Аз знам за себе си какво значи правна промяна и какво действително би трябвало пъкъл се промени, под клишето правосъдна промяна, някой знае ли какво значи това, аз допускам, че тези които го вършат и те не знаят заради простата причина че или не са адвокати, или единствено имат тапия на адвокати ".

От ГЕРБ поеха ангажимент за експертна полемика на равнище законодателство. Целта ще бъде както ускорение на правосъдния развой, по този начин и реализиране на по-голяма правдивост за хората. Също по този начин ще бъде наложително и да бъдат възобновени част от законите, които към този момент са морално остарели и неприложими.

Главният прокурор от своя страна съобщи, че вижда оттегляне в битката с проведената престъпност, увеличение на пътните катастрофи и битовата престъпност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР