Министерството на вътрешните работи е най-дълго реформираното и същевременно най-нереформираното

...
Министерството на вътрешните работи е най-дълго реформираното и същевременно най-нереформираното
Коментари Харесай

Валентин Попов: МВР е най-нереформираното ведомство в държавата

Министерството на вътрешните работи е най-дълго реформираното и в същото време най-нереформираното ведомство в страната. Това сподели в ефира на Радио „ Фокус " Валентин Попов, ръководител на управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР). Той изрази вяра да не се стига до доста дълготраен митинг, тъй като това ще докара до в допълнение натоварване на чиновниците в структурите на министерството.

„ Предложихме още предходната есен известно нарастване на бюджета на Министерство на вътрешните работи, това беше по времето, когато се разглеждаше проектозакона за държавния бюджет за 2017 година, тъкмо с оглед настояването ни за нарастване на главните хонорари на чиновниците и вероятно назначението на нови такива. Тогава това не беше направено, не бяхме чути, нито разбрани. Изчакахме да минат парламентарните избори, да има ново държавно управление и още веднъж поставихме въпроса. При това състояние не виждам място за компромис по въпроса би трябвало ли или не би трябвало да бъдат увеличени възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи тази година. От коя дата това вероятно да влезе в действие, в какъв размер да бъде, дали да бъде за всички еднообразно, или да има някакво диференциране - да, това са въпроси, по които може да се мисли, разяснява или договаря. Но дали да е тази година или следващата година - не, за нас този въпрос не стои ", акцентира Валентин Попов.

Той добави, че концепциите за промени в системата на Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартират от жителите - по какъв начин би трябвало да наподобява тя съгласно тях и какво би трябвало да им даде. „ Широкият консенсус е наложителен дотолкоз, доколкото радикална смяна във ведомство от вида на Министерство на вътрешните работи надали може да се реализира за година, две или даже за един мандат ", уточни още Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР