Министерството на вътрешните работи е изпратило искане до Посолството на

...
Министерството на вътрешните работи е изпратило искане до Посолството на
Коментари Харесай

МВР иска помощ от турското посолство, за да разпита ударения от полицай шофьор |

Министерството на вътрешните работи е изпратило искане до Посолството на Турция за осъществяване на среща с потърпевшия турски водач, който беше ударен от служител на реда на автомагистрала " Тракия ", излиза наяве от прессъобщение на Министерство на вътрешните работи. 

52-годишният Мусхин Казан описа пред турски медии, че български служител на реда му е блъснал пестник, откакто камионджията отказал да им даде пари " за чорба и кафе ". 

В края на предходната седмица Казан е бил спрян в региона на Ихтиман за инспекция. По думите му е спрян поради погрешно изпреварване. Пред Българска национална телевизия той изясни, че различен камион се е движил постепенно, като няколко ТИР-а с българска регистрация са го изпреварили. Когато Казан също изпреварил камиона, бил спрян от служителите на реда. 

" Попитах ги за какво не ревизират и българските ТИР-ове ", съобщи той. 52-годишният водач описа, че служителите на реда щели да напишат санкция, на което той бил склонен. " Казах им, че нямам пари в брой - да ми напишат санкция. Аз мога да си я платя и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево. Тогава единият изиска да му дам " пари за чорба и кафе ". Казах, че нямам и той ми удари пестник. Това е ",  описа Мусхин Казан. 

Шофьорът е изискал видеозапис от компанията, за която работи. Той съобщи и че ще сезира европейските институции за случая. 



Сега от Министерството на вътрешните работи оповестяват, че министър Бойко Рашков е разпоредил инспекция на активността на отдел " Охранителна полиция " на регионалната дирекция, както и на упражнявания надзор от страна на директния началник. 

Дисциплинарната инспекция е разпоредена незабавно след публикувания клип.

Установена е истинността на обстоятелствата, както и двамата чиновници – младши инспектори от група „ Контрол на пътното придвижване по основни пътища и автомагистрали “. Ударилият пестник е с 18 години стаж, а сътрудника му - с 9 години. 

С тях са осъществени срещи, на които са осведомени със заключенията на проверяващата комисия. Те са дали пояснения.

Комисията е изискала и цялостната документи от 4 април, работния ден на двамата служители на реда, в която е проследена и осъществената административно-наказателна активност по време на дежурството им. Установено е, че казусът с непознатия жител не е докладван и маркиран в документите .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР