Министерството на вътрешните работи даде брифинг, на който представи новите

...
Министерството на вътрешните работи даде брифинг, на който представи новите
Коментари Харесай

МВР представи новите лични документи

Министерството на вътрешните работи даде брифинг, на който показа новите персонални документи.

Променят се методът, по който ще бъдат издавани те, както и техния дизайн и отбрани. Обновените документи ще улеснят прекосяването на българите през граница. Актуализирано е и мобилното приложение за българските персонални документи - BGID. На специфичния брифинг участваха и представители на консорциума, който ще ги създава.

Много от дейностите по издаване на българските персонални документи ще бъдат осъществени в по-кратки периоди. Няколко типа документи ще бъдат издадени с новите отбрани още преди края на 2023 година, да вземем за пример, персоналните карти, разрешението за престояване на територията на страната. Това обявиха от консорциума, с който Министерство на вътрешните работи е сключило 10-годишен контракт за печатане на персоналните документи.

Компанията ще даде и машините, и празните бланки и системата за персонализация, стана ясно от изказването им. “Това ще бъде напълно ново потомство персонални карти, ще бъдат едни от най-сигурните в целия свят. Ще улесняват пътуващите, само че и ще бъдат ново равнище на персонални документи ”, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Първоначално ще бъдат доставени 1 млн. бланки за паспорти и 2,8 млн. за персонални карти. Производственият център е сертифициран по всички стандарти за равнище на отбрана. Ще предоставим всички консумативи, нужни за персонализация на персоналните документи, обясниха от Консорциума.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР