Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви създаването на Съвет

...
Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви създаването на Съвет
Коментари Харесай

Нова институция ще следи за киберсигурността на Съединените щати

" Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати разгласи основаването на Съвет за киберсигурност, в който специалисти от обществения и частния бранш ще проучват значими хакерски произшествия и ще предлагат подобряващи опълчването на заканите ограничения ", заяви " Асошиейтед прес ".

Новият орган е основан по модела на Националния съвет за сигурност на превоза, който проучва самолетни произшествия и други съществени произшествия и беше основан през май предходната година със заповед на президента Джо Байдън.

Поддръжници на концепцията разкритикуваха министерството на вътрешната сигурност, че се е забавило прекомерно доста време с нейното осъществяване.

" Новият съвет ще се състои от 15 души - държавни чиновници и представители на частния бранш ", сподели министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

Председател на съвета ще бъде Робърт Силвърс, почитан чиновник на министерството на вътрешната сигурност.

Негова заместничка ще бъде Хедър Адкинс, шеф в Гугъл по сигурността.

Сред членовете на съвета са чиновници на ФБР, Агенцията за национална сигурност и министерството на защитата, както и на фирмите `Verizon` и `Microsoft`.

Първата задача на новия орган ще бъде отдадена на уязвимостта log4j.

Този разгласен през декември минус разрешава на хакери елементарно да поемат надзор над всичко в кибепространството - от промишлени системи за ръководство през уеб сървъри до потребителска електроника.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР