Министерството на вътрешната сигурност на САЩ нареди да се преустанови

...
Министерството на вътрешната сигурност на САЩ нареди да се преустанови
Коментари Харесай

САЩ забраняват Касперски

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати подреди да се прекрати потреблението на артикули на съветската компанията „ Касперски “, заяви Politico.

Заповедта е отправена към федералните организации. Има терзания, че софтуерът на компанията може да направи налични държавни данни за Русия.

Агенциите имат 90 дни, с цел да преинсталират софтуера от компютрите си.

„ Има риск от това, че съветското държавно управление, без значение дали работи или не в съдействие с „ Касперски “, може да получи достъп до държавни данни, посредством артикули на компанията. Това непосредствено визира сигурността на Съединени американски щати “, се споделя в особено изказване на министерството.

Правителствени представители в Съединени американски щати към този момент упрекнаха Русия, че е направила хакерски офанзиви против президентските избори през предходната година. Двете страни към този момент изгониха дипломати от своя територия.

„ Касперски “ е компания, която постоянно медиите обвързват с Кремъл. Службите за сигурност имат опасения за вероятни държавни връзки на компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР