Министерството на външните работи в Берлин назначи съпружеска двойка, която

...
Министерството на външните работи в Берлин назначи съпружеска двойка, която
Коментари Харесай

Съпружеска двойка поделя посланически пост в Словения

Министерството на външните работи в Берлин назначи съпружеска двойка, която да споделя работата си като дипломат в Словения , невиждана за Германия опция, която им разрешава да балансират сред работата и фамилния живот.

Натали Каутер - на 45 години и Адриан Полман, който е на 43, обявиха, че ще споделят поста в столицата Любляна за четири години от август.

И двамата работят за министерството от 2005 година, а работата в чужбина е част от специалността, само че имат три деца и желаят да намерят комфортно за фамилията решение.

Те излезли с концепцията за шерване на работа и я предложиха на външния министър Хайко Маас, който се съгласи да бъде опитана.

" Основната мотивация за този модел беше осъзнаването, че желаеме и би трябвало да прекарваме повече време с децата си ", съобщи Полман пред телевизия ARD. Той ще бъде дипломат през първите осем месеца, а по-късно Каутер ще поеме осем месеца по въртяща се система.

Те към този момент са си правили работа споделено - като взаимни заместник-посланици в Сараево, Босна и Херцеговина.

Въпреки новата уредба, въпреки всичко ще има заместител дипломат в Любляна, в случай че единият от тях се разболее.

Според информацията на ARD двойката признава, че като персони са доста разнообразни, само че се надяват, че това няма да докара до дипломатически обърквания.

" Ние гледаме по подобен метод на множеството неща ", сподели Полман. " Не се тормозя прекомерно, че ще има огромни разриви или разлики сред другите етапи. "

Семейства-посланици, въпреки и необичайност, е имало и преди. Швейцария дефинира двойка за взаимни посланици в Тайланд през 2009 година, а Франция също номинира екип брачен партньор и брачна половинка в Загреб сред 2016-2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР