Министерството на външните работи също заяви, че е отворено за

...
Министерството на външните работи също заяви, че е отворено за
Коментари Харесай

Лавров: Искаме връщане на мирното съвместно съществуване със Запада от ”Студената война”

Министерството на външните работи също съобщи, че е отворено за почтен и взаимно оправдателен разговор със Съединените щати и че към момента се надява връзките сред двете страни да се възстановяват, съобщи Интерфакс.

„ Отворени сме за почтен и взаимно оправдателен разговор в същата степен, в която Съединени американски щати ще бъдат подготвени за него. Може би е добре да си спомним добре забравения принцип, който работеше по време на Студената война - мирното взаимно битие - макар полезностите и идеали, които ни разделят, които не би трябвало да се натрапват един на различен “, сподели Александър Дарчиев, шеф на отдела за Северна Америка в съветското външно министерство.

„ И пословичният „ ред, основан на правила “, дружно с „ прогресивните “ правила, отхвърлящи обичайния морал, също не би трябвало да ни се постанова “, сподели дипломатът.

„ Ако изхождаме от това схващане за основата на двустранните връзки сред Русия и Съединени американски щати като нуклеарни суперсили, ние резервираме вярата, че нормалността в връзките сред нашите страни ще се върне “, сподели той.

" Но това, несъмнено, изисква реципрочно придвижване и на двете страни. Бих желал да повторя, че сме подготвени за такава взаимност ", сподели Дарчиев.

Мирното взаимно битие е доктрина, създадена и прилагана от Съветския съюз в разнообразни точки по време на Студената война, твърдяща, че съюзът може да съжителства в мир с „ капиталистическия “ блок. Това е в контраст на правилото, че комунизмът и капитализмът в никакъв случай не могат да съществуват в мир. Съветският съюз я ползва в връзките сред западния свят и по-специално, Съединените щати и страните от НАТО, и страните от Варшавския контракт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР