Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в

...
Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в
Коментари Харесай

Българските граждани да избягват жп гарата в Брюксел, препоръча външно министерство

Министерството на външните работи предложи на българските жители, пребиваващи в Брюксел, да заобикалят региона на централната жп гара, да следват прецизно рекомендациите на локалните управляващи, както и да наблюдават информацията в медиите.

Препоръките идват след снощния случай в белгийската столица. Централната гара в Брюксел беше евакуирана след известия за гърмеж. Пожарната работа, която дава отговор за реагиране в изключителни обстановки, разгласи малко по-късно, че няма потърпевши от детонацията.

Установено е, че мъж е носил колан с експлозиви. Той е било обезвреден вътре в гарата. От белгийската прокуратура оповестиха рано тази заран, че случаят може да се преглежда като терористична офанзива.

От външно министерство прецизираха, че не разполагат с данни за потърпевши българи. Посолството в Брюксел следи развиването на обстановката и поддържа непрекъснат контакт с локалните управляващи.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурния телефон за незабавни случаи на българското посолство в Кралство Белгия - 00 32 473 981 042.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР