Министерството на външните работи осъжда инцидента с антисемитски характер, чийто

...
Министерството на външните работи осъжда инцидента с антисемитски характер, чийто
Коментари Харесай

МВнР осъди поругаването на Софийската синагога

Министерството на външните работи осъжда случая с антисемитски темперамент, чийто обект е била Софийската синагога, оповестиха от ведомството.

Поругаването на централния молитвен дом на българските евреи посредством разлепването на материали, възхваляващи националсоциалистическата идеология е изцяло недопустимо. Подобни провокации са в несъгласие с традициите и полезностите на българското общество, потвърдени даже и в най-трудните исторически моменти и повреждат интернационалния облик на страната ни, се показва в известието.

Уверени сме, че причинителите на този акт ще бъдат открити и подведени под отговорност, пишат още от външното министерство.

На 10 януари Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, публикувана от Организацията на евреите в България „ Шалом “ и Централния израилтянски нравствен съвет, за разлепени некролози на Адолф Хитлер на фасадата на Софийската синагога, оповестиха от прокуратурата.  

От организацията показват, че това се е случило през съботния ден и е осъществено от маскирани лица. По случая е предоставена инспекция на столичната полиция, в хода на която следва да се издирят причинителите, да се откри има ли очевидци и видеозаписи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР