Министерството на външните работи на Украйна осъди фиктивните избори, организирани

...
Министерството на външните работи на Украйна осъди фиктивните избори, организирани
Коментари Харесай

Киев осъжда руските фиктивни избори“ в окупираните украински територии

Министерството на външните работи на Украйна осъди " фиктивните избори " , проведени от Русия в окупираните украински територии в петък, като сподели, че те са " безполезни " и няма да имат юридическа мощ.

Русия организира районни избори, в това число в четири украински области , които не управлява изцяло - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

В изказване на министерството се споделя, че изборите, провеждащи се на украинска територия, " жестоко нарушават суверенитета и териториалната целокупност на Украйна " , както и интернационалното право.

" Фиктивните избори на Русия във краткотрайно окупираните територии са оскъдни. Те няма да имат никакви правни последствия и няма да доведат до смяна в статута на украинските територии, завладяни от съветската войска ", се споделя в известието.

Киев прикани интернационалните си сътрудници да осъдят вота и да не признават резултатите.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в четвъртък също дефинира гласуването в окупираните от Русия региони на Украйна като " фиктивни избори " и сподели, че те са " нелегитимни ".

Руското посолство в Съединени американски щати отговори, като съобщи в петък, че Вашингтон се меси във вътрешните работи на Русия.
 Русия се пробва с избори да закрепи въздействието си в окупираните територии
Русия се пробва с избори да закрепи въздействието си в окупираните територии

Не може и дума да става за свободни или почтени избори, написа английското разузнаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР