Министерството на външните работи на Турция заяви в събота, че

...
Министерството на външните работи на Турция заяви в събота, че
Коментари Харесай

Турция отхвърля руската анексия в Украйна


Министерството на външните работи на Турция съобщи в събота, че отхвърля анексирането на четири района в Украйна от Русия , като добави, че решението е " тежко нарушаване " на интернационалното право, оповестява " Ройтерс ".

Турция, член на НАТО, организира дипломатическо балансиране, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Анкара се опълчва на западните наказания против Русия и поддържа тесни връзки както с Москва, по този начин и с Киев, нейните черноморски съседи. Турция също по този начин подлага на критика нахлуването на Русия и изпрати въоръжени дронове в Украйна.

Турското министерство съобщи в събота, че не признава анексирането на Крим от Русия през 2014 година, като добави, че отхвърля решението на Русия да анексира четирите района Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

" Това решение, което съставлява жестоко нарушаване на откритите правила на интернационалното право , не може да бъде признато ", споделиха от министерството.

" Отново заявяваме поддръжката си за разрешаването на тази война, чиято заостреност продължава да пораства, въз основа на обективен мир, който ще бъде реализиран посредством договаряния ", се прибавя в него.

Турция ще продължи да поддържа украинската независимос т, суверенитет и териториална целокупност.

Руският президент Владимир  на районите в петък, обещавайки, че Москва ще победи в своята " специфична военна интервенция ", даже когато той е изправен пред евентуално сериозен нов боен поврат.
 Руските конституционни съдии през нощта мислят върху анексията
Руските конституционни съдии през нощта мислят върху анексията

Ръководителят на Конституционен съд Валерий Зоркин беше в Кремъл и приветства думите на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР