Министерството на външните работи на Тайван вчера приветства съвместната декларация

...
Министерството на външните работи на Тайван вчера приветства съвместната декларация
Коментари Харесай

Обединеното кралство и Полша подкрепят Тайван

Министерството на външните работи на Тайван през вчерашния ден приветства взаимната декларация за външната политика, сигурността и защитата, подписана от Обединеното кралство и Полша по-рано този месец, която удостоверява поддръжката им за мира в Тайванския пролив.

В изказването си Обединеното кралство и Полша обявиха, че техните позиции за Тайван „ остават непроменени “ и подчертаха значимостта на поддържането на мира и стабилността в Тайванския проток. Двете страни се ангажираха да „ търсят развиване на градивни двустранни връзки “ с Китай и да си сътрудничат с Пекин по световните въпроси като изменението на климата и предотвратяването на пандемиите.

От Министерство на външните работи обявиха в прессъобщение, че правят оценка голямата поддръжка от интернационалната общественост. „ Тайван стои в челните редици, когато става въпрос за отбрана на свободата и демокрацията “, споделиха още от министерството.

Съвместното изказване също приканва Китай да „ съблюдава интернационалните си отговорности “, в това число правата на индивида в Хонконг и Синдзян, и да се въздържа от подкрепяне на Русия и съветски сложени лица при нахлуването им в Украйна.

Обединеното кралство и Полша обявиха, че ще продължат да си сътрудничат със Съединени американски щати, европейските си сътрудници, съдружниците от НАТО и други страни, „ с цел да поддържат свободния и резистентен стопански напредък в района “ и да защитят споделяните полезности и общи ползи.

Тайван ще продължи да задълбочава обмена и съдействието с сътрудници със сходно мислене като Обединеното кралство и Полша в разнообразни области, в това число стопанската система, университетските среди и противодействието на дезинформацията, прибавиха от Министерството на външните работи на Тайван. „ Чрез подсилване на демократичната резистентност и единение, Тайван има за цел взаимно да отбрани основания на правила интернационален ред и да насърчи мира, стабилността и просперитета в Тайванския проток и Индо-тихоокеанския район “, допълниха още те.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР