Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда остро вчерашните

...
Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда остро вчерашните
Коментари Харесай

Скопие връчи вербална нота на българското МВнР заради език на омразата

Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда остро вчерашните надписи „ Македония е България “, които можеха да се видят в ръцете на част от депутатите по време на първа точка от съвещанието в българското Народно заседание. Изказване с такова наличие бе направено и устно от трибуната на Народното събрание по време на същата сесия, твърди Скопие.

„ Подобни послания са в несъгласие с европейските демократични полезности, както и с Договора за другарство, добросъседство и съдействие, и не способстват за отбраната на правилата и духа на Договора “, обявиха от македонското Министерство на външните работи.

В известието се показва, че страната чака формалните представители на България да осъдят експлицитния диалект на ненавист и териториалните искания към Северна Македония като извънредно непремерен акт към прилежаща другарска страна.

„ Министерството на външните работи на Северна Македония връчи съответната вербална нота с такова наличие на българското Министерство на външните работи “, се споделя още в известието. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР