Министерството на външните работи на Северна Корея обвини Израел, че

...
Министерството на външните работи на Северна Корея обвини Израел, че
Коментари Харесай

Северна Корея обвини Израел за удара по болница в Газа, а САЩ за съучастник

Министерството на външните работи на Северна Корея упрекна Израел, че е , оповестява " Ройтерс ". Оттам прибавят, че намерено е направил военно закононарушение " под нескритото застъпничество на Съединените щати ".

В изказване, публикувано от държавната осведомителна организация KCNA, представител на министерството също упрекна Съединените щати, че са " дали зелена светлина на Израел да избие палестинци без никакви терзания ", като са го снабдили с оръжия и военна поддръжка, в това число.

" Това демонстрира, че Съединени американски щати са съизвършител, който заговорничи и предизвиква геноцида на Израел ", сподели представителят. В изказването на външното министерство обаче не бяха включени съответни доказателства за изказванието .
 Израел слага под подозрение броя на жертвите и тежестта на разрушенията в болничното заведение
Израел слага под подозрение броя на жертвите и тежестта на разрушенията в болничното заведение

Израелската войска упреква " Ислямски джихад " за несполучливо изстреляна ракета ", паднала на паркинга пред болничното заведение

Севернокорейските държавни медии постоянно се опълчват на възгледите на Запада, изключително тези на Съединените щати, по интернационалните въпроси.

Припомняме, че министерството на опазването на здравето в Газа заяви, че 471 души са загинали при гърмеж в болница Ал-Ахли ал-Араби по-рано този месец. Според палестинците и арабските страни израелски въздушен удар е блъснал болничното заведение. Израел твърди, че детонацията е породена от несполучливо изстрелване на ракета от " Хамас ". От групировката отрекоха да носят отговорност.

Американски чиновник сподели във вторник, че чиновниците на американското разузнаване са " мощно уверени ", че детонацията е породена от палестинска ракета, която се е разпаднала по време на полет,. Представители на американското разузнаване не са създали дефинитивна оценка и към момента събират доказателства.

Все още има неустановеност по отношение на броя на починалите от гърмежа в болничното заведение и броя на ранените, оповестиха американски чиновници.
 Въздушен удар покрай болница в
Въздушен удар покрай болница в " безвредната зона " в Газа

Нова ескалация на напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР