Министерството на външните работи на Русия днес заяви, че течовете

...
Министерството на външните работи на Русия днес заяви, че течовете
Коментари Харесай

Москва: Течовете в „Северен поток“ са в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ

Министерството на външните работи на Русия през днешния ден съобщи, че течовете по газопроводите " Северен поток " са зародили в зона, следена от разследващите служби на Съединени американски щати, заяви РИА Новости, базирайки се на дипломатическото ведомство, съобщи Ройтерс.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова дефинира като „ жалки “ опитите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер да обясни смисъла на думите на Джо Байдън за преустановяване съществуването на плана „ Северен поток 2 “. На 7 февруари американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще сложат завършек на плана " Северен поток 2 ", в случай че Русия нападне Украйна.

Захарова, представена от Българска телеграфна агенция, също по този начин назова „ смехотворни “ и „ неистина “ думите на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че офанзивите против газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток-2 “ не са от изгода за никого.

 

" Швеция и Дания, в икономическите зони на които станаха течовете, са от най-натоцентричните страни. Тоса са страни, натъпкани с американско оръжие, това са страни, изцяло следени от американските спецслужби. Подчертавам, Съединените щати изцяло управляват ситуацията там ", съобщи Захарова в предаването " Соловьев.Live " по телевизионния канал " Россия 1 ".

Запитана от водещия подготвена ли е Москва да упрекна Съединени американски щати в случилото се, Захарова отговри: " Тук не става дума за подготвеност, тук става дума за началото на огромна работа. "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР