Министерството на външните работи на Русия днес заяви, че е

...
Министерството на външните работи на Русия днес заяви, че е
Коментари Харесай

Русия е възмутена от подкрепата на Франция за създаване на трибунал за военни престъпления в Украйна

Министерството на външните работи на Русия през днешния ден съобщи, че е " възмутено " от изказването на френското външно министерство, че то поддържа проектите за основаване на съд за закононарушения, осъществени от Русия в Украйна, се споделя в на ведомството.

В изказване на московското ведомство се насочат рецензии против проектите, според които Европейски Съюз има намерение да сътвори специфичен съд, който да проверява съветски военни закононарушения. " Ние настояваме френските дипломати, които обръщат толкоз доста внимание на въпросите за човешките права, да не разделят хората на " праведни " и " неверни ", " наши " и " непознати ", съобщи съветското външно министерство.

Украйна упорства да бъде основан профилиран съд, в който да бъдат съдени съветските военни и политически водачи, които тя счита за виновни за започването на войната. Русия, която назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция ", отхвърля да взема под прицел цивилни или да е направила други военни закононарушения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР