Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди публикацията

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди публикацията
Коментари Харесай

Скопие осъди запалването на българското знаме ВИДЕО

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди обявата в обществените мрежи, на която се вижда по какъв начин се пали знамето на България, съобщи БГНЕС.

В знак на митинг против решението на България да наложи несъгласие на започването на присъединителни договаряния на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз, деятели на най-голямата опозиционна партия в югозападната ни съседка ВМРО-ДПМНЕ възпламениха българско знаме.

Членове на младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ в град Гази Баба възпламениха националното знаме на Република България и се похвалиха с действието си, като разгласиха видео във „ Facebook “, към което прикрепиха посланието: „ Отговор за общата история “.

„ След днешното издание на видео в обществените мрежи, на която се вижда по какъв начин се пали знамето на Република България, осъждаме остро този акт като на ниска цена и несполучлив опит да се провокира ненавист измежду жителите на двете страни, както и да се навреди на репутацията на Република Северна Македония “, се споделя в позицията на външно министерство.

От външнополитическото ведомство осъждат всеки акт на опозоряване на чийто и да било народен знак, в това число знаците на прилежаща Република България, както и всяка друга демонстрация на ненавист, която не демонстрира същинските връзки сред двете страни.

Министерството на външните работи приканва жителите да не се поддават на сходни провокации, които са в прорез със стратегическите ползи на страната, да поддържа и развива положителни връзки със съседите.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски към този момент изиска необятна коалиция поради неуспеха на държавното управление да стартира договаряния и разискване на двустранните проблеми сред София и Скопие в Народното събрание, само че до момента не е споделил обществено по какъв начин, съгласно него, могат да бъдат преодолени проблемите с България.

Досега Мицкоски или партията не са осъдили акта на запалване на българския байрак.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР